Ózon sterilizátor

119 900 Ft

Miben segíthet nekünk az ózon?

  • Vírusok, baktériumok, élesztő-szerű és fonalas gombák, protozoák inaktiválása
  • Az immunrendszer aktiválására
  • Artériák, vénák és hajszálerek „tisztítására”, a vérkeringés élénkítésére
  • a vírusok sejtekhez kapcsolódásának akadályozásával pedig a vírusok szaporodása ellen hat.

Az ózon elpusztítja a vírusokat azáltal, hogy a fehérje burkolaton keresztül diffúzióval bejut a nukleinsav magba, és ezzel károsítja a vírus RNS-ét. A magasabb koncentrációjú ózon oxidációval elpusztítja a kapszidot avagy a külső fehérjehéjat. Amint a vírus lipid burkolata fragmentálódik, a DNS vagy RNS magja nem maradhat fenn.

Tudta, hogy az egyik leghatásosabb fegyver a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben az ózon?

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja és ezáltal kiszűrhetővé teszi, amit a telítődött szűrőanyagról időszakos visszamosatással lehet eltávolítani. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

Jelenleg a mindennapjainkat a koronavírus elleni harc árnyékolja be. A biztonság érdekében, mivel még mindig nem tudjuk, mennyi ideig marad életben ez a fajta vírus a felületeken, az a legjobb, ha fertőtlenítjük azokat a területeket, ahol sokan megfordulnak, függetlenül attól, hogy azok mutatják-e vagy sem fertőzés jeleit.

Az ózon antipatogén hatásait évtizedek óta igazolják. Alkalmazható pl. szobák fertőtlenítésére is. A baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal és sok egyedi protozoával szembeni pusztító hatása miatt hatékony lehet a lakások, közösségi terek, egyéb helyiségek fertőtlenítésére is.

Scroll to Top